Het ritme van de ziel

Op een prachtige plek, vlakbij de Sallandse Heuvelrug en natuurgebied de Borkeld, wordt een heerlijk weekend voor jezelf georganiseerd: Stilte, natuur, yoga, meditatie én creativiteit. Een kleinschalig, inspirerend weekend met persoonlijke aandacht en begeleiding. De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 personen.

 

Alles heeft een eigen ritme. Kijk maar naar planeten en sterren, jaargetijden, het ritme van de dag. Ook binnen in je leeft een eigen ritme. Het ritme van je hart en de adem bijvoorbeeld. Wanneer leef jij in het natuurlijke ritme van binnen uit? En op welke momenten word je voortgestuwd, opgejaagd en laat je je leiden door het ritme dat je van buitenaf wordt opgelegd? Tijdens dit weekend krijg je de ruimte en tijd om te onderzoeken en te (her)ontdekken wat jouw natuurlijke ritme is. Het stille ritme dat diep binnen in je resoneert. De balans tussen spanning en ontspanning, uitdijen en inkrimpen.

 

De verbinding met jezelf en de natuur staan centraal en je bent samen met een groep gelijkgestemde mensen. De dagen brengen je ontspanning, vreugde, en creatie van binnenuit. De activiteiten zijn veelal verstillend en brengen je naar je dragende midden en je basis. Het  ervaren van stabiliteit brengt je rust, vertrouwen en ruimte.

 

Het ritme van het hart brengt je bij inspiratie, vreugde en enthousiasme. Het ervaren van het ritme van de adem geeft je lucht en ruimte. Als je dit verbindt met je basis ben je altijd verbonden met de krachtige bron in jezelf. De yoga- en meditatie oefeningen nodigen je dit weekend uit om zacht te landen in je basis en maken ruimte voor je eigenheid. Omdat je tijdens dit weekend ook iets creëert kun je jezelf ook thuis gemakkelijker herinneren aan je authentieke en natuurlijke ritme.

 

Tijdens het weekend worden verschillende activiteiten aangeboden. Yoga, ontspanning, meditatie, stiltewandelingen en creativiteit. Er is ook ruimte voor eigen invulling.

Op zaterdag maak je een ‘Dragende schaal voor je natuurlijke ritme’, onder leiding van Gerda Meijer, om je ook in de materie te verbinden met het thema van dit weekend. Tijdens deze workshop werk je met acrylverf en leer je zentangelen. Jouw eigen, persoonlijke schaal neem je mee naar huis. Een mooie herinnering aan je eigen ritme en kleur. ’s Avonds kun je alle ervaringen heerlijk laten meeresoneren tijdens een klankconcert.

Het volledige weekendprogramma kun je vinden op de site van KiYojo.

Aankomst is op vrijdag vanaf 15.00 uur. Het weekend eindigt op zondag om 15.00 uur.

Kosten: EUR 350,- inclusief 2 overnachtingen met een tent op camping Ideaal (tegenover KiYojo) of 325,- excl. overnachting. Als je liever in een bed slaapt kun je ook een kamer boeken in één van de vele B&B’s in de buurt.

 

De bedragen zijn inclusief alle biologische en vegetarische maaltijden: 2x ontbijt, 2x lunch en 2 avondmaaltijden, koffie en thee, alle lessen en materialen, 2x een korte energetische behandeling of gesprek.

Het is mogelijk een fiets te lenen tijdens het weekend.

Extra bij te boeken: Een privé tekensessie bij Gerda Meijer voor de speciale prijs van EUR 35,-.

 

Docenten

Het weekend wordt verzorgd door 2 ervaren, enthousiaste en betrokken docenten.

Marjan Staritsky, yoga/meditatiedocente, healer en eigenaar van KiYojo begeleidt dit hele weekend. De grootste inspiratiebronnen zijn haar gezin en de natuur die volop aanwezig is rondom de boerderij waar ze woont. Marjan: ”In de natuur kom ik tot rust, voel ik me verbonden met mezelf en alles om me heen.” De prachtige plek waar ze woont, deelt ze graag met anderen.  Marjan verzorgt de lessen yoga, meditatie, een klankschaalconcert, stiltewandeling en 2x een goed gesprek/energetische behandeling. Al snel voel je je ontspannen en rustig worden tijdens haar lessen. Alles wat in je is, mag er Zijn. Zonder oordeel, met zachtheid en compassie ervaar en voel je jezelf van binnen uit. Je komt weer thuis bij jezelf.

 

Gerda Meijer is tekentherapeut en eigenaar van Tekenwijzer. Gerda heeft een eigen praktijk in Zeewolde en een bloeiende Tekenwijzer

Community. Een grote groep op Facebook die online cursussen volgt en ervaringen uitwisselt. Tijdens het weekend geeft Gerda op zaterdag de creatieve workshop ‘Dragende schaal voor je natuurlijke ritme’.

Gerda: “Wat ik zo gaaf vind aan mijn vak, is dat ik mensen op weg help én het plezier teruggeef van creëren”. Door te tekenen, schilderen en te kleuren kun je uitdrukking geven aan alles wat er in je leeft. Ook als je geen ervaring hebt met tekenen en schilderen kun je meedoen. Iedereen kan tekenen en daar van genieten!

© 2020

KiYojo Schreursweg 10 7451 RG Holten

T: 0643071865

Marjan Staritsky  CAT-therapeut level 3 

KvK 51823152  btw-id NL001663868B24

cat_complementair_2020_internet.jpg
gat_schild_2020_internet.png

Levenskracht in beweging