Enkele ervaringen van cursisten/deelnemers

Yogalessen

De yoga lessen die ik bij Kiyojo volg zijn geweldig ontspannend. Terwijl er soms ook spieren worden gebruikt, waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. De instructies worden rustig en duidelijk gegeven in de sfeervolle ruimte aan de Schreursweg. Je wordt met zorg en aandacht ontvangen; in de winter wijzen kaarsen de weg naar de deur, er staan altijd bloemen in de yogaruimte en de matjes, dekens en andere attributen die gebruikt worden zijn schoon, comfortabel en zacht. Er heerst een open en vriendelijke sfeer en er is ook ruimte voor een praatje en een grapje. Aan het eind van elke les is er een afsluitende meditatie en een kopje thee met iets lekkers om weer te “landen” in het hier en nu.

Al een aantal jaren ga ik bij Marjan naar de yogalessen. Het is een vast punt in de week voor rust en aandacht voor mijn lijf en geest.  De prachtige sfeervolle ruimte helpt om tot rust te komen in mijn hectische leven. 

Begeleiding

Prachtige ervaringen in jouw rustgevende praktijk in de natuur. Dank je wel Marjan voor je oprechte fijne rustgevende respectvolle manier van begeleiden.

Cursus/training

"De cursus ‘Yoga en Chakra tekenen’ was bedoeld als moment voor mezelf.  Toen ik ermee startte, heb ik niet vermoed dat het zoveel meer zou gaan betekenen. De yoga- oefeningen en het tekenen gaven me steun en nieuwe inzichten. Mede hierdoor was ik in staat een slepend familieconflict beter te hanteren. Ik kijk met dankbaarheid terug op deze cursus." (deelnemer cursus Yoga en tekenen).

"De chakra teken cursus bij Marjan waren hele bijzondere bijeenkomsten voor mij. Interesse in chakra's heb ik altijd al gehad en  plezier in tekenen  en kleuren ook. Marjan zorgde voor zo'n bijzondere sfeer en afwisseling in  het programma en door het delen van de ervaringen met elkaar maakte dat elke bijeenkomst weer veel te snel voorbij was." (deelnemer cursus Yoga en tekenen).

Eind 2017 ben ik begonnen met de cursus chakra tekenen. Via diverse yoga oefeningen en meditaties werden de verschillende chakra’s stuk voor stuk aangesproken. Marjan vertelde over de kleuren van de chakra’s en welke delen van het lichaam door dat chakra beïnvloed worden. Aan het eind van elke ochtend kwam onze creatieve, intuïtieve geest aan bod met muziek, soms dans en verschillende tekenoefeningen. Daarna werd een mandala getekend die bij het behandelde chakra hoorde. Het was voor mij een helende, verhelderende ontdekkingsreis, waarbij veel werd gelachen, soms gehuild, gedeeld en ontspannen. Echt een cadeau voor mezelf.

Anderhalf jaar geleden  heb ik bij Marjan de cursus chakra tekenen gevolgd. Ik was erg benieuwd of het iets uitmaakte dat ik niet goed kan tekenen, maar dat was totaal niet relevant.  Marjan heeft me in deze cursus veel geleerd over de chakra’s en over mezelf.  De ochtend bestond uit oefeningen gebaseerd op het chakra wat behandeld werd en natuurlijk ook uit intuïtief tekenen en het maken van de chakra. Iedere chakra heeft zijn eigen kleur. En telkens had Marjan tegen twaalven een heerlijk soepje in de desbetreffende kleur. Dit is typerend voor hoe Marjan zorg draagt voor iedere cursist. Marjans’  zorgvuldigheid , warmte en betrokkenheid geeft een fijne sfeer waarin je mag ontdekken en leren.

© 2020

KiYojo Schreursweg 10 7451 RG Holten

T: 0643071865

Marjan Staritsky  CAT-therapeut level 3 

KvK 51823152  btw-id NL001663868B24

cat_complementair_2020_internet.jpg
gat_schild_2020_internet.png

Levenskracht in beweging