.......Ze liet het me zien en legde uit wat ze getekend had en wat haar wensen en idealen waren. Ze zei tegen me: “Ik wil graag dat jij die school gaat opzetten. Hier, bij ons thuis”.

“No way”, dacht ik. Eerder had ik gewerkt als leerkracht en later als zzp’er begeleidde ik kinderen en jongeren. Nu heb ik al jaren een fijne yogapraktijk en werk voornamelijk nog met volwassenen. Ik was mijn eigen weg gegaan en er blij mee.

En toch….is de vraag van mijn jongste dochter actueler dan ooit. Nee, ik wil nog steeds geen school oprichten. Maar als moeder heb ik de ervaring, als professional voel ik de roep, om iets te betekenen voor jonge mensen die capaciteiten hebben die er in het onderwijs niet uitkomen. Jonge mensen die moeite hebben hun weg te vinden en vastlopen. Misschien een label gekregen hebben. Dat kan opluchting geven, inzicht, maar dan? Hoe ga je verder? De belangrijkste vragen zijn: Wie ben je als mens? Wat zijn je idealen? Wat vind je moeilijk? Waar ligt je kracht?

Jouw Eigen Plek (JEP) wil jonge mensen opnieuw in hun kracht zetten, zodat ze de regie over hun eigen leven (terug) kunnen nemen. Begeleiden waar nodig en loslaten waar dat kan.

Iedereen die in deze wereld geboren wordt, heeft recht op een eigen plek. Dat is je geboorterecht. Jij alleen kunt je eigen plek innemen, niemand anders kan het voor je doen. Jouw eigen plek is uniek. Jij bent nodig, je doet er toe.

© 2020

KiYojo Schreursweg 10 7451 RG Holten

T: 0643071865

Marjan Staritsky  CAT-therapeut level 3 

KvK 51823152  btw-id NL001663868B24

cat_complementair_2020_internet.jpg
gat_schild_2020_internet.png

Levenskracht in beweging